Risk Self Assessments Skillstraining

Risk- en Compliance managers brengen de meest relevante risico’s, die de organisatie kunnen benadelen, in kaart. Op elk niveau zijn ze een autonome gesprekspartner, die de juiste vragen stelt op het juiste moment. 

Om een volledige risk assessment te faciliteren, moet de riskprofessional anno nu meer in huis hebben dan kennis van technieken en middelen.

Leerdoelen

Tijdens de training leer je:

  • de technische kneepjes van risicomanagement, zoals actuele kennis van wet- en regelgeving, theoretische modellen en templates;
  • strategische, tactische, operationele (zoals proces, fraude en integriteit) en project-/productrisico’s identificeren, beoordelen en opnemen in een Control Framework;
  • wat je concreet kunt doen om rendement- en reputatieschade voor de organisatie te helpen voorkomen;
  • je soft skills ontwikkelen wat is mijn stijl van faciliteren, hoe haal ik het beste uit een groep en hoe beïnvloed ik de groepsdynamiek.

Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig met een groep mensen een volledige risk assessment uit te voeren voor een grote onderneming (profit en non profit), waarbij er sprake kan zijn van conflicterende belangen.

De training is goed voor 40 PE-punten.

Praktisch

  • Ervaring met risicomanagement vereist
  • De training bestaat uit 10 dagdelen, verspreid over 2 keer 2 dagen (inclusief overnachtingen), centraal in Nederland. 
De training kan ook op locatie worden georganiseerd.
  • Maximaal 10-12 deelnemers.
  • De opzet is interactief, er is ruimte om te reflecteren, praktijksituaties te simuleren met de trainers en van elkaar te leren.

Aanvullend bestaat er nog een ‘advanced’-training (2 dagdelen) met extra theorie, werkvormen, oefenen met weerstand en een uitgebreide praktijkcasus.

Er bestaat ook een 2-daagse training; Risk Self Assesment Fundamentals. Deze is goed voor 16 PE-punten.

Trainers

Drs. Wim Pauw: Zelfstandig adviseur risk- en interim- management, spreker en auteur. Is als docent riskmanagement & internal control verbonden aan de TIAS Business School (Tilburg University).

Drs. Rob van Erp: Zelfstandig adviseur en hoofddocent risk- management aan de Universiteit van Amsterdam. Is tevens docent kwantitatief riskmanagement voor het Actuarieel Instituut in Utrecht.

De investering

De training duurt 4 dagen. De opleidingskosten zijn: € 3.295,- exclusief btw en inclusief leermiddelen, lunch en drankjes. De kosten voor de 2-daagse training zijn € 1.995,- exclusief btw en inclusief leermiddelen, lunch en drankjes.

Geïnteresseerd?

Neem voor meer details over de opleiding en startdata contact op met Sander van Oosten van AuditPeople, te bereiken via 06-18804323 of sander@arcpeople.nl.