Outsourcing

Bij volledige outsourcing zal AuditPeople de verantwoordelijkheid voor de Internal Audit Functie voor u invullen. Bij relatief kleine of middelgrote auditfuncties wordt vaak gekozen voor volledige outsourcing. Voor nieuw in te richten Audit Functies wordt vaak gekozen voor een groeimodel, waarbij de organisatie kan ‘wennen’ aan de Internal Audit Functie. Soms wordt ook gekozen voor een ‘turn key’ oplossing, waarbij wij zorgen dat vanaf dag 1 een volwaardige Audit Functie aanwezig is. Wij praten graag met u over onze ervaringen op dit vlak.

De samenwerking met AuditPeople biedt u onder andere de volgende voordelen:

 • Kostenbesparing: onder meer door meer gerichte inzet van gespecialiseerde en ervaren auditors (eventueel part-time), lagere opleidingskosten en kortere doorlooptijden;
 • Volwaardige (kleine) Audit Functie: voor meerdere partijen vervullen wij de Audit Functie van 0,5 tot 3 FTE met meerdere auditors (inclusief het Hoofd Internal Audit) die volledig compliant is aan de internationale kwaliteitsstandaarden van het IIA en die de toets der kritiek van toezichthouders doorstaan (DNB, AFM);
 • Ontzorging: door het uitbesteden van uw Internal Audit Functie kunt u zich concentreren op de kerntaken en uitdagingen van uw organisatie. Langdurige werving- en selectietrajecten horen hiermee tot het verleden.

AuditPeople is al voor verschillende organisaties de partij voor outsourcing van Internal Audit, ondermeer voor het uitvoeren van de Internal Audit Functie voor pensioenfondsen onder IORP II.

Informeer naar de mogelijkheden van co-sourcing voor uw organisatie, door contact op te nemen met Sander van Oosten (via 06-18804323 of sander@arcpeople.nl) of Carlo Bavius (06-40050555 of carlo@arcpeople.nl).

 • Sander van Oosten
  Sander van Oosten Partner

  06-18804323

 • Carlo Bavius RO RE CIA CRISC
  Carlo Bavius RO RE CIA CRISC Associate Partner

  06-40050555

 • “Sinds mei 2016 hebben wij de Internal Auditfunctie uitbesteed aan AuditPeople, tot volle tevredenheid. AuditPeople levert één vaste auditmanager en eventuele andere noodzakelijke expertise wordt flexibel geleverd. De kwaliteit is goed, de tarieven zijn scherp en de werkzaamheden geven een goed beeld van onze interne beheersing en governance.”

  Eduard Ooms Algemeen directeur N.V. Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken