Introductie

Een duurzame bank met grote maatschappelijke betrokkenheid en een sterke financiële positie. Dát is de BNG Bank. Een mooie organisatie met doorgroeimogelijkheden voor een betrokken Internal Auditor.

Functie

Wat ga je doen

Jij zorgt ervoor dat de interne – en externe verslaggeving van BNG Bank op orde is. Dat doe je door het beoordelen en implementeren van ontwikkelingen van (inter)nationale wet- en regelgeving. Hiertoe stel je requirements op die je afstemt met de afdelingen Data en Informatie Management (DIM) en Applicatieontwikkeling. Je beheert het (half-) jaarrekeningdossier en legt verantwoording hierover af aan de externe accountant. Verder ben je flexibel om snel te reageren op ad hoc verzoeken van DNB en ECB.

Daarnaast lever je deskundigheid voor projecten en werkgroepen ten behoeve van de ontwikkeling van systemen, procedures en de administratieve organisatie. Je bepaalt de impact voor Finance & Control in het product approval proces. Op jouw to-do list staan verder veel verschillende werkzaamheden zoals het opstellen van de aangifte van de vennootschapsbelasting en de bankenbelasting en rapportages aan rating agencies en het resolutiefonds. De kwaliteit en effectiviteit van het functioneren van de governance, het risicobeheer en de risicobeheers- en controlesystemen in processen en (geautomatiseerde) systemen (opzet, bestaan en werking beheersmaatregelen).

De functie-eisen

Als Auditor voldoe je aan de volgende eisen:

  • Afgeronde HBO/WO-opleiding in de richting bedrijfseconomie;
  • Ervaring binnen een bancaire instelling of je hebt banken geaudit/geadviseerd bij de Big4;
  • Je bent bekend met bancaire wet- en regelgeving, zoals Basel, CRR, CRD en IFRS;
  • Kennis van financiële producten en diensten en deze kunnen vertalen naar rapportagevereisten;
  • Ervaring met het schrijven van beleidsdocumentatie (pre);
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden;

Waar kom je terecht?

De afdeling IEV (Interne en Externe Verslaggeving), onderdeel van Finance & Control, is door uitbreiding op zoek naar een Financial Accountant. Wil jij jouw deskundigheid en ervaring inzetten om de cijfers van BNG Bank goed te rapporteren? En vind je het interessant om wet- en regelgeving te beoordelen en deze te vertalen naar oplossingen voor de afdeling Finance & Control? Herken jij jezelf in dat profiel? Dan zou dit jouw volgende stap in jouw loopbaan moeten zijn.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een functie voor 36 uur. De standplaats is Den Haag. BNG Bank biedt een bruto maandsalaris van tussen de €3.645,61 tot €5.855,91 (exclusief vakantiegeld en een 13e maand) op basis van 36 uur. Daarnaast ruime opleidingsmogelijkheden ook specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkelingen. 29 vakantiedagen per jaar en mogelijkheden om uren bij te kopen. Een hecht team met collega’s die oprecht interesse in elkaar hebben en nog veel meer!

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar yalcin@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Yalcin Cetin, Consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?

AuditPeople werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan op onze website. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je bij ons in, dan blijf je ook op de hoogte.