Introductie

Een duurzame bank met een grote maatschappelijke betrokkenheid en een sterke financiële positie. Dát is de BNG Bank. Een organisatie met veel mogelijkheden voor een Medewerker Interne Beheersing Kredietproces.

Functie

Wat ga je doen

Heb jij brede kennis en heb jij bovendien affiniteit met controle van bedrijfsprocessen? Dan moet jij je als professional verder ontwikkelen bij BNG Bank. Binnen deze functie krijg jij namelijk de mogelijkheid om je kennis te vergroten over de risico’s binnen het kredietproces, maar ook over de opzet, het bestaan en de werking van de beheersmaatregelen.

Jij hebt een controlerende en toetsende rol naar de werking van de beheersmaatregelen rondom het Kredietproces. Bij de uitvoering van de werkzaamheden is je drijfveer het continue verbeteren van het Kredietproces. Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor:

  • Het analyseren en toetsen op proactieve wijze van de beheersmaatregelen die binnen het kredietproces zijn getroffen. Dit doe je aan de hand van het eerstelijns monitoring framework;
  • Het fungeren als een spin in ’t web: je signaleert risico’s binnen het proces, ziet verbeterkansen, formuleert oplossingen en helpt het Kredietproces continue te verbeteren;
  • Het coördineren van directoraatbrede verbetertrajecten (o.a. IAD-aanbevelingen, datakwaliteit);
  • Het afleggen van verantwoording aan het MT Public Finance over de beheersbaarheid van de interne organisatie rondom het kredietproces en het voorstellen voor verbetering ervan;
  • Natuurlijk draag je bij aan de ontwikkeling en verbetering van de controleprogramma’s en de realisatie ervan.

De functie-eisen
Als Medewerker Interne Beheersing Kredietproces voldoe je aan de volgende eisen:

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding;
  • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt kennis en affiniteit met (controle van) het Kredietproces, kennis van wet- en regelgeving op bancair gebied en kennis van methoden en systemen voor auditing;
  • Je kunt goed samenwerken met collega’s uit andere teams en uit andere delen van de bank;
  • Je hebt enkele jaren werkervaring en bent toe aan de volgende stap in je carrière.

Jij bent accuraat en analytisch sterk. Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden en inlevingsvermogen om de business inzicht te geven in hun operationele risico’s. Om dit te bereiken benut jij je communicatieve vaardigheden. Je hebt het lef om op elk niveau constructief kritisch te zijn. Je bent zelfstandig, zichtbaar en proactief. Je toont interesse, hebt vakkennis en je hebt de wens om je te ontwikkelen als professional binnen een bank.

Waar kom je terecht
BNG Bank is de bank van en voor overheden en voor instellingen met een maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger en biedt financiële diensten op maat. Zo’n 300 medewerkers werken voortdurend aan verdere verfijning van de financiële dienstverlening.

Je komt te werken bij het team Ketenmanagement. Dit team is gericht op het Kredietproces en de ondersteuning (o.a. beleid, systemen, sturing en control) van het proces. Om haar rol goed te kunnen vervullen, werkt Ketenmanagement intensief samen met andere afdelingen die een relatie hebben met het Kredietproces. De klantteams van Public Finance zijn daarbij zeer belangrijk. Het team bestaat uit 8 collega’s met wie jij nauw gaat samenwerken. .

Jouw arbeidsvoorwaarden
Het is een functie voor minimaal 36 uur per week. Het salaris op basis van 36 uur ligt op max. 70K bruto per jaar all-in. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden, een persoonlijk opleidingsbudget en een uitstekende werk/privé balans. Daarnaast krijg je 29 vakantiedagen en kan je ook nog uren bijkopen. Een uitstekende begeleiding want je wordt zeker niet in het diepe gegooid. Het team helpt jou in het leren kennen en doorgronden van de bank en de financiële markten. Bovendien een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert (zoals borrels, een familiedag, golf- en voetbaltoernooi en korting op abonnementen).

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV naar yalcin@arcpeople.nl Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Yalcin Cetin, Sr. consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
AuditPeople werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.