Iedereen zal zich herkennen in dit verhaal wanneer ik mijn “Aha-erlebnis” met jullie deel. Het was afgelopen zomer in Londen. Als ik Engeland bezoek, kan ik daar niet vandaan zonder in een stadion te zijn geweest. Dit keer was het de beurt aan Chelsea FC, een mooie traditionele club. Oud stadion, fantastische shirts en overal proef je de historie en successen.

Rondleiding geboekt en met een open mind het stadion in. En toen gebeurde het. Ik werd letterlijk gegrepen door één klein bordje in de kleedkamer van de thuisploeg. Hoe gaaf dat alles zo samen kan komen in één statement. Ik kan me heel goed voorstellen dat je nog één keer naar dit bordje kijkt, de tunnel instapt naar een kolkend stadion en dan het beste uit jezelf wilt halen.

Leuk verhaal zal je zeggen, mooie herinnering maar wat moet je hiermee? Voor mij is dit een echte “Aha-erlebnis” geworden.

Dit is dus precies waar het in mijn vak en voor mij als professional om draait. Auditing begint voor mij bij een stuk trots. Trots dat ik een mooi vak mag uitoefenen en daar als professional een significante bijdrage kan leveren voor mijn klant. Auditing vraagt ook moed. Moed om keuzes te maken en lastige situaties niet uit de weg te gaan. Ook als daar pittige gesprekken bij horen.

Alles begint voor mij bij passie, dus ook auditing. Juist vanuit passie het gesprek aan gaan met gepassioneerde ondernemers en professionals maakt het werk zo leuk. En als laatste ambitie, ook die hoort onlosmakelijk verbonden aan auditing. De ambitie om niet alleen te signaleren, maar ook te willen groeien, verbeteren en optimaliseren. Samen bouwen aan een optimale organisatie. Hoe mooi is het dan als je als auditor vooraan het stuur mag zitten.

Ik heb zeker genoten van de rondleiding, het uitzicht in het stadion en de stad Londen, maar mijn dag kon al niet meer stuk. En dat alles door dit ene kleine stukje grootse inspiratie. Ik neem het vanaf die dag als professional elke dag bewust mee, doe jij dat ook? Haal jij elke dag het beste uit jezelf?

 

 

Ps. Ja ik ben degene die op de foto staat, ben bijna letterlijk in dit statement gestapt.

Willem Schuitemaker, eigenaar MKB2DAY, actief als interim professional voor een opdrachtgever van AuditPeople