Het speelveld van de Internal Auditor verandert sterk, de laatste jaren. Toenemende onzekerheid van bestuurders in moeilijke tijden, commissarissen die hun verantwoordelijkheid sterker voelen, de externe accountant die onder zware druk opereert, toezichthouders die krachtiger acteren en tweedelijnsfuncties die steeds volwassener worden. De internal auditor wordt geacht een sterke rol te spelen in dit speelveld. Die sterke rol is bekrachtigd in de recent gewijzigde code corporate governance. Ook neemt de bekendheid c.q. zichtbaarheid van de internal auditfunctie toe, mede als gevolg van advocacy, uitgeoefend vanuit de beroepsgroep.

De doelgroep voor deze basistraining

Deze basistraining is bij uitstek bedoeld voor professionals die gaan starten in het audit vakgebied, of daarin al enige ervaring daarin opgedaan. Ook kan het zijn dat u niet in een auditfunctie werkzaam bent, maar daarmee wel veel te maken hebt.

Na deze basistraining is uw rugzak gevuld met alle ins en outs van het vakgebied, zijn uw auditvaardigheden aangescherpt en bent u een volwaardig gesprekspartner voor uw omgeving

Inhoud van de basistraining

De belangrijkste elementen van Internal Audit komen aan de orde in deze basistraining.

  • De auditfunctie en de context
  • Risicomanagement, als belangrijk objectgebied
  • Een internal audit opzetten en uitvoeren
  • IT-auditing: de grondbeginselen
  • Algemene controlmodellen
  • Auditcompetenties
  • Gedrag, houding en cultuur: de ‘soft’ controls

Locatie en docent

De training wordt verzorgd in Hilversum. Docenten: Carlo Bavius, Mireille Huizinga en Sander van Oosten. Alle docenten hebben jarenlange ervaring in Internal Audit, Risicomanagement en het doceren daarvan.

De investering

De training duurt 10 (aaneengesloten) dagen. De opleidingskosten zijn: € 2.950,- exclusief btw en inclusief leermiddelen, lunch en drankjes.

Geïnteresseerd?

Neem voor meer details over de opleiding en startdata contact op met Sander van Oosten, te bereiken via 06-18804323 of sander@arcpeople.nl. U kunt de Flyer Internal Audit basistraining ook downloaden.

Desgewenst denkt Sander ook graag met u mee over hoe wij het beste kunnen voldoen aan uw specifieke ontwikkelbehoeften of maatwerkwensen.