Introductie

Een duurzame bank met een grote maatschappelijke betrokkenheid en een sterke financiële positie. Dát is de BNG Bank. Een mooie organisatie met veel mogelijkheden voor een Risk Manager.

Functie

Wat ga je doen

Als Operational Risk Manager zal je verantwoordelijk zijn voor het:

 • Faciliteren periodieke risk control self assessments binnen de bedrijfsprocessen;
 • Monitoren van de risicobeheersing;
 • Rapporteren over risico’s en adviseren met betrekking tot de beheersing van operationele risico’s Registreren, analyseren en rapporteren van operationele incidenten;
 • Opstellen en onderhouden van risicobeleid;
 • Interpretatie van wet- en regelgeving voor BNG Bank;
 • Samen met de interne klant opstellen van procedures, het in kaart brengen van risico’s en het vaststellen van de beheersmaatregelen;
 • Adviseren over verbetering van de bedrijfsvoering en ondersteunen bij de implementatie hiervan;
 • Beheren van enkele bankbrede regelingen en procedures;
 • Beoordelen en registreren van autorisatieaanvragen voor geautomatiseerde systemen;
 • Vanuit ons vakgebied deelnemen aan projecten binnen en buiten de afdeling.

Mensen, processen, systemen en externe gebeurtenissen zijn aangrijpingspunten voor operational risk. Samen met de operationele afdelingen zorgt de afdeling RM/ORM dat er inzicht is in de risico’s en dat de bank binnen haar risk appetite blijft. BNG Bank is een relatief kleine organisatie met inhoudelijk brede functies en korte lijnen. Als operational risk manager is de hele bank je werkterrein en leer je alle processen goed kennen. Je hebt overzicht wat er gebeurt binnen de bank en spreekt met alle managers.


Daarnaast lever je deskundigheid voor projecten en werkgroepen ten behoeve van de ontwikkeling van systemen, procedures en de administratieve organisatie. Je bepaalt de impact voor Finance & Control in het product approval proces. Op jouw to-do list staan verder veel verschillende werkzaamheden zoals het opstellen van de aangifte van de vennootschapsbelasting en de bankenbelasting en rapportages aan rating agencies en het resolutiefonds. De kwaliteit en effectiviteit van het functioneren van de governance, het risicobeheer en de risicobeheers- en controlesystemen in processen en (geautomatiseerde) systemen (opzet, bestaan en werking beheersmaatregelen).

De functie-eisen

Als Opertional Risk Manager voldoe je aan de volgende eisen:

  • Kennis van procesontwerp en organisatie-inrichting op HBO/WO-niveau;
  • Kennis van bancaire processen;
  • Sterk in het analyseren van problemen;
  • Ervaring met het beheersen van niet-financiële risico’s binnen organisaties;
  • Je weg kunnen vinden in de organisatie, mensen durven aanspreken, doorvragen en komen tot gedragen oplossingen;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

Waar kom je terecht?

De afdeling Operationeel risico is een subafdeling binnen de afdeling Risk Management. Risk Management heeft een onafhankelijke rol bij de beheersing van de risico’s van BNG Bank. Dit betreft zowel marktrisico, liquiditeitsrisico, kredietrisico als operationeel risico. De afdeling Operationeel risico (RM/ORM) neemt hiervan het operationeel risico voor haar rekening. Zij ondersteunt de directie en de Raad van Bestuur bij de realisatie en het behoud van een beheerste bedrijfsvoering van de hele bank, rekening houdend met de vereiste efficiëntie en effectiviteit en de regelgeving. De bank werkt volgens het three line of defense model waarbij Risk Management de rol van second line of defense vervult. De monitoring van de niet-financiële risico’s zal de komende tijd nog verder worden doorontwikkeld. De afdeling Operationeel risico bestaat uit 4 medewerkers. Het vakgebied ‘operational risk’ is nog in ontwikkeling, komende jaren liggen er volop uitdagingen voor ons.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een functie voor 36 uur. De standplaats is Den Haag. BNG Bank biedt een bruto maandsalaris van tussen de €3.275 tot €6.185 (exclusief vakantiegeld en een 13e maand) op basis van 36 uur. Daarnaast ruime opleidingsmogelijkheden ook specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkelingen. 29 vakantiedagen per jaar en mogelijkheden om uren bij te kopen. Een hecht team met collega’s die oprecht interesse in elkaar hebben en nog veel meer!

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar yalcin@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Yalcin Cetin, Consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?

AuditPeople werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan op onze website. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je bij ons in, dan blijf je ook op de hoogte.