Introductie

“Een duurzame bank met een grote maatschappelijke betrokkenheid en een sterke financiële positie. Dát is de BNG Bank. Een mooie organisatie voor een generalist op het gebied van risk management!

Functie

Wat ga je doen

Als Risk Manager Toezicht ben je een specialist op het gebied van prudentieel toezicht en vorm je een spin in het web richting vrijwel alle andere afdelingen van de bank. Jij houdt overzicht over alle toezicht-gerelateerde werkzaamheden die tegelijkertijd spelen. Het is van belang dat je die werkzaamheden parallel aan elkaar kunt begeleiden en daarbij prioriteiten kunt stellen. Je beschikt hiervoor over een goed overzicht van de risico’s die de bank loopt, de wijze waarop de bank deze risico’s beheerst en de relevante regelgeving en criteria die ECB toepast in haar toezicht. Voor inhoudelijke vragen en informatieverzoeken weet je intern de juiste specialist op te zoeken. Maar jij bent in staat om de specialist te ondersteunen en challengen bij de beantwoording daarvan.

Als Risk Manager met specialisatie toezicht heb je samen met je collega’s onder meer de volgende verantwoordelijkheden: :

 • Je zorgt ervoor dat de door ECB verzochte werkzaamheden binnen BNG Bank worden uitgevoerd;
 • Je coördineert de werkzaamheden die voortvloeien uit de SREP (Supervisory Review and Evaluation Process);
 • Je begeleidt gesprekken, workshops en inspecties voor en door DNB en ECB;
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van het herstelplan en het toetsen van de effectiviteit van het herstelplan middels scenario-analyse;
 • Je bent betrokken bij de Pillar 3 disclosure met betrekking tot het interne risico-framework.

De functie-eisen

Als Risk Manager Toezicht voldoe je aan de volgende eisen:

 • Afgeronde HBO/WO-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een bancaire omgeving;
 • Kennis van bancaire risico’s en de ontwikkeling van een bancaire balans.;
 • Ervaring met het regulatorische raamwerk voor banken en de interpretatie van bancaire wet- en regelgeving;
 • Analytisch ingesteld en je bent in staat om de toezichthouder optimaal te bedienen;
 • Conceptueel sterk en je beschikt over een helicopterview waarmee je een goed beeld kunt vormen van het integrale risicobeleid van BNG Bank;
 • Je toont eigenaarschap en blijft ook onder tijdsdruk gestructureerd en secuur werken;
 • Een kritische gesprekspartner en je voelt je comfortabel bij de zeer hoge kwaliteitseisen die aan jouw output worden gesteld;
 • Communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels.

Waar kom je terecht?

De afdeling Toezicht (RM/Toezicht) is een subafdeling binnen Risk Management. Deze afdeling richt zich niet op één specifiek risico, maar begeleidt het prudentiële toezicht door ECB op de risico’s die BNG Bank loopt. RM/Toezicht is het centrale aanspreekpunt voor ECB, behoudt het overzicht en brengt de juiste mensen bij elkaar om invulling te geven aan alle verzoeken van de toezichthouder .

Door die risico-overstijgende rol is de afdeling verantwoordelijk voor enkele risico-overstijgende activiteiten die een nauwe link hebben met het bancaire toezicht, waaronder het recovery plan van de bank en de Pillar 3 disclosure over het risicoprofiel van de bank. Je gaat werken in een klein team, met een grote kennis van de organisatie. Inclusief deze vacature bestaat de afdeling uit drie personen, waaronder het hoofd RM/Toezicht aan wie je rapporteert.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een functie voor 36 uur. De standplaats is Den Haag. BNG Bank biedt een all-in jaarsalaris conform CAO Banken van tussen max 80k (afhankelijk van ervaring) op basis van 36 uur. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer 29 vakantiedagen en ruime opleidingsmogelijkheden.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar yalcin@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Yalcin Cetin, Consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?

AuditPeople werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan op onze website. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je bij ons in, dan blijf je ook op de hoogte.