Introductie

Stap in als Senior IT-auditor bij de RDW, Groningen!

Functie

Heb je ambitie, ben je prettig kritisch en nieuwsgierig en werk je graag in een innovatieve omgeving? Binnen de RDW gaan de (technische) ontwikkelingen razendsnel. Zelfsturende auto’s, onderzoeken naar alternatieve brandstoffen of verkeersveiligheid. Actuele onderwerpen die grote ICT-uitdagingen met zich meebrengen. Dus dit is wel het moment om als Senior IT- Auditor in te stappen.

Dit is echt een mooie, inhoudelijke en coördinerende functie met een breed scala aan onderwerpen waarbij Techniek centraal staat. Je gaat je enerzijds bezighouden met vastgestelde audits (bijv DigiD-assessment privacy-audits) en onderzoeken ter voorbereiding van assurance verklaringen bij kernregisters van de RDW. Anderzijds gaat het om inhoudelijke maatwerk audits zoals het beoordelen van autorisaties, database-rechten, log-analyses, PKI-omgevingen en bijbehorende sleutelmanagement, Cloud en Windows-omgevingen. Ook de uitvoering van controles, rapportage van bevindingen en aanbevelingen incl. het ophalen van MT-reacties hierop en de rapportage over de opvolging van aanbevelingen behoren tot je takenpakket.

Als Sr. IT-auditor heb je ook een coördinerende rol. Zo ben je o.a. verantwoordelijk voor het opstellen, afstemmen en presenteren van het audit-plan, voortgangsbewaking van audits en afstemming hiervan met de externe auditor. Je bewaakt de opvolging in de afwikkeling van de actiepunten naar aanleiding van de aanbevelingen. Natuurlijk overwicht en zelfstandigheid zijn hiervoor belangrijke soft skills.

De functie-eisen
Als Senior IT-auditor breng je het volgende mee

   • Afgeronde WO-opleiding en RE-gecertificeerd
   • Ruime ervaring als IT-auditor;
   • Vermogen een verbindende rol te spelen tussen techniek en de organisatie;
   • Flexibel genoeg om zowel in een procedureel georganiseerde als in een lossere omgeving te opereren;
   • Gewend om op elk gewenst niveau te communiceren;
   • Positief kritisch, analytisch en organisatie sensitief;
   • Onafhankelijk, integer en communicatief;
   • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Waar kom je terecht
RDW heeft innovatieve projecten zoals de invoering van kenteken- en rijbewijskaart met chip en de beveiliging van de dienstverlening op basis van een eigen public key infrastructure. Het ICT-bedrijf binnen de RDW is verantwoordelijk voor complexe systemen en infrastructuren, waarbij in toenemende mate sprake is van outsourcing en cloud. De RDW beschikt over veel kennis en expertise met betrekking tot security en beschikt over een eigen Security Operations Centre (SOC). Alhoewel de RDW steeds meer werkt met gekochte programmatuur, cloud en outsourcing is het zelf ontwikkelen van programmatuur een belangrijke activiteit van het ICT-Bedrijf.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Het is een functie voor 36 uur per week, flexibel en in overleg in te vullen. De standplaats is Groningen. De max. salarisindicatie ligt rond de 90K bruto per jaar. Aanvullend biedt RDW ruime opleidingsmogelijkheden en een uitstekende werk- privé balans waaronder thuiswerk mogelijkheden.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar annemarie@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Annemarie Blaisse, recruitment manager op nummer 06-41532393.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
AuditPeople werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.