Introductie

“Een duurzame bank met een grote maatschappelijke betrokkenheid en een sterke financiële positie. Dát is de BNG Bank. Een mooie organisatie voor een betrokken Auditor!

Functie

Wat ga je doen

Als Senior Operational Auditor lever je door middel van audits een bijdrage aan een blijvend beheerste en integere bedrijfsvoering. Ook voer je specifieke onderzoeken uit al of niet in opdracht van de Raad van Bestuur. Je adviseert bij ontwikkelingen zoals de toereikendheid van een nieuw te ontwikkelen systemen. Tevens wordt er van je verwacht dat je actief bijdraagt aan de verdere (vaktechnische) ontwikkeling van de Interne Auditdienst (IAD).

De IAD is een op het management van BNG Bank georiënteerde functie met als doelstelling het leveren van toegevoegde waarde door het geven van een objectief en onafhankelijk oordeel over:

 • De kwaliteit en effectiviteit van het functioneren van de governance, het risicobeheer en de risicobeheers- en controlesystemen in processen en (geautomatiseerde) systemen (opzet, bestaan en werking beheersmaatregelen;
 • compliance met relevante wet- en regelgeving;
 • Het uitvoeren van audit testing werkzaamheden, het toetsen van de effectiviteit van de werking;
 • Het geven van gevraagd en ongevraagd (IT) advies m.b.t. (externe en interne) ontwikkelingen zoals de toereikendheid van nieuw te ontwikkelen systemen;
 • Het uitvoeren van specifieke audits op verzoek van de Raad van Bestuur.

De IAD vervult bij de uitvoering van zijn opdracht de rol van derde lijn in het “three lines of defense-model”. De afdeling bestaat uit een 11-tal medewerk(st)ers die op een professionele manier met elkaar samenwerken.

De functie-eisen

Als Senior Operational Auditor voldoe je aan de volgende eisen:

 • Afgeronde WO-opleiding;
 • Aangevuld met een afgeronde RO/RA;
 • Ervaring in de uitvoering van complexe audits;
 • Kennis van onderzoekstechnieken en –methoden en van besturings- en beheersingsvraagstukken;
 • Kennis van (en bij voorkeur ervaring binnen) de financiële sector;
 • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met Compliance binnen financiële instellingen;
 • Resultaatgerichte teamplayer met een flexibele instelling;
 • Het vermogen om op alle niveaus binnen de bank en met bijvoorbeeld externe accountant en toezichthoudende instellingen te communiceren;
 • Communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels.

Waar kom je terecht?

De BNG Bank is een betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Zij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. De klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur. De BNG Bank ontwikkelt en stimuleert innovatieve duurzame verdienmodellen. Dankzij haar topratings kan BNG Bank tegen lage tarieven geld lenen op de internationale geld- en kapitaalmarkt, en dit geld vervolgens tegen lage prijzen uitlenen aan klanten.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een functie voor 36 uur. De standplaats is Den Haag. BNG Bank biedt een all-in jaarsalaris conform CAO Banken van tussen de 75-95k (afhankelijk van ervaring) op basis van 36 uur. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer 28 vakantiedagen en ruime opleidingsmogelijkheden. Een plezierige werkomgeving waarin eigen initiatief en samenwerking zeker wordt gewaardeerd.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar yalcin@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Yalcin Cetin, Consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?

AuditPeople werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan op onze website. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je bij ons in, dan blijf je ook op de hoogte.